Op zondag 30 augustus nemen een 35-tal kunstenaars een plaats in op het binnenplein van de abdij van Tongerlo en demonstreren er hun meest geliefde kunstvorm. Diverse technieken komen aan bod: aquarel, keramiek, beeldhouwen in hout en steen, olieverf, dot-painting, portrettekenen, kantklossen enz. Je kunt het ontstaan, de uitvoering en het afgewerkte resultaat van de kunstwerken bekijken. De kunstenaars geven graag uitleg over hun inspiratie, de gebruikte materialen en technieken.
Tijdens je wandeling langs de kunstenaars kan je ook genieten van enkele straatartiesten. Zij verrassen klein en groot met hun acts. Kijk daar... een man zonder hoofd. Strak in het pak, dwalend over het binnenplein is hij op zoek naar een goeie kop, dus pas op! Let op je waardevolle spullen als Magic Danny in de buurt is. Ga zelf creatief aan de slag met borstel en penseel.

In het da Vincimuseum hangt de meest getrouwe replica van het "Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci. Er is ook een tentoonstelling "Ossa Sacra" met relieken en Agnus Dei's uit het patrimonium van de abdij.

Torenhof tegenover de abdij serveert lekkere streekspecialiteiten, zoals Tongerlo abdijbier en ambachtelijk ijs. Tussen 12 en 19 uur maakt de Persmobiel vers appelsap.

Praktische info

Schilderswandeling

Zondag 30 augustus

Norbertijnenabdij Tongerlo

Van 13.30 uur tot 17.30 uur

Gratis toegang